Huiswerkbegeleiding op maat voor onze leerlingen

Met nog één periode te gaan na de voorjaarsvakantie komt het einde van het schooljaar alweer in zicht, maar we hebben nog even te gaan (t/m juni).

We merken dat we bij onze huiswerkbegeleiding steeds beter in kunnen spelen op eventuele moeilijkheden bij vakken en onderwerpen waar leerlingen tegen aan lopen met hun huiswerk en studie. Dit komt door de fijne samenwerking tussen ouders, verzorgers, leerlingen en vrijwilligers.
Wij kunnen hierdoor maatwerk bieden met onze huiswerkbegeleiding.

Zo zijn we bijvoorbeeld begonnen met het maken van ‘mapjes’. Deze mapjes bevatten opgaven die voor een specifieke leerling belangrijk zijn of waar hij of zij moeite mee heeft.
Om te weten wat we in de mapjes moeten stoppen, doen we een ‘M-’ en een ‘E’-test. De M staat voor de kennis die leerlingen halverwege het schooljaar moeten hebben en de E voor het eind van het schooljaar.
Dit werkt erg goed, omdat de leerlingen op deze manier specifiek kunnen oefenen op de onderwerpen waar ze moeite mee hebben.

Op deze manier begeleiden wij de leerlingen op een optimale manier naar de eindstreep; de zomervakantie. Met natuurlijk het doel daarna over te gaan naar de volgende klas of stap in de schoolcarrière.

Plaats een reactie