Li Salaam blijft vernieuwen

De leerlingen uit onze huiswerkklassen komen graag naar de huiswerkbegeleidingsuren die we aanbieden. De middagen zijn altijd druk bezocht.

Toch zijn er momenten dat de kinderen ook op andere momenten met vragen zitten over hun huiswerk. Denk aan de avond voor een belangrijke toets, waarbij er tijdens het studeren toch nog een opgave is waarop het juiste antwoord maar niet komt. Of een moment waarop kinderen juist even behoefte hebben aan rust om hen heen tijdens het maken van hun huiswerk, maar toch begeleiding nodig hebben.

De digitale weg biedt op dat moment uitkomst. Onze vrijwillige docenten ontvangen een What’s App met een vraag of opgave van een leerling en op afstand zorgt de docent dan voor passende uitleg.
De leerlingen ervaren dit als een fijne mogelijkheid om weer verder te kunnen met hun huiswerk op het moment dat ze vastlopen.

Tip
Leerling Imran heeft nog een tip voor wiskundedocente Hilde: “Misschien kunnen we ook FaceTime gebruiken. Dan zien we elkaar en dan kunt u het beter uitleggen.”
En dat is natuurlijk ook precies wat er in onze huiswerkklassen gebeurt.
Ook het contact met en helpen van andere kinderen kan alleen maar in de klas. We zien de digitale manier van communiceren dan ook als een mooie aanvulling en niet als vervanging van onze huiswerkbegeleiding.

Plaats een reactie