Achtergrond

Wie zijn wij?

Toen
In de jaren ’90 zag een vriendengroep met eigen ogen dat de eerste generatie Marokkaanse migranten wel wat hulp kon gebruiken met het integreren en zich thuis voelen in Nederland.
Onder leiding van Mohammedi Sabri legde de groep hiermee de basis voor Stichting Li Salaam.
Ze besloten hiermee migranten in Nederland te gaan helpen met educatie. Later kwamen daar ook activiteiten voor de kinderen bij.
Een succesvolle onderneming, maar door omstandigheden versnipperde na een aantal jaar het bestuur van de Stichting en stopten hiermee ook de activiteiten.

Stichting Li Salaam heeft een tijd in stilte voortbestaan, omdat de voorzitter Mohammedi Sabri ernstig ziek werd. Helaas is de voorzitter van het eerste uur ook door deze ziekte overleden.

Het gedachtegoed van Mohammedi Sabri is echter nooit verloren gegaan en met de toegenomen aantallen migranten in Nederland zelfs nog actueler dan ooit.
Er is behoefte aan hulp bij het leren van de Nederlandse Taal, het hebben van sociale contacten, het wegwijs worden in Nederland; oftewel het beter integreren in Nederland.

Nu
In het gedachtegoed van Mohammedi Sabri krijgt Stichting Li Salaam daarom nu een nieuwe start. In de (omgeving van de) Haarlemmermeer.
Hetzelfde gedachtegoed, maar nu met een breder aanbod in activiteiten en bedoelt voor een bredere doelgroep. Iedereen is welkom. Met welke achtergrond je je ook bij ons meldt.