Vrijwillig bijspijkeren in de zomer

Bij LiSalaam hebben we (nog) geen speciale zomerschool (lessen die doorgaan tijdens de zomer), maar toch zijn er leerlingen die graag in de zomer doorgaan met leren, omdat ze volgend jaar een examen moeten doen of een specifiek vak willen bijspijkeren.

Ontspannen lessen
Binnen ons team van vrijwilligers hebben enkele docenten zich beschikbaar gesteld om ook in de zomerperiode deze leerlingen met hun vragen te helpen.

Zo is er een Chinees meisje dat nog maar kort in Nederland is en graag goed voorbereid aan groep 3 wil beginnen.
Een Afghaanse jongen die nog slechts drieënhalf jaar in Nederland is, maar het op eigen kracht heeft gered om naar vier VWO over te gaan (dit is een pad van ISK naar VMBO naar HAVO naar VWO). Een hele prestatie, maar hij wil nu graag zijn Engels opkrikken.
En een meisje dat graag volgend jaar naar de HAVO wil, maar dan moet ze aankomend schooljaar wel minimaal een zeven voor wiskunde halen. Ze is er bijna, maar toch wil ze graag nog wat oefenen met de leerstof van afgelopen jaar.

Het zijn ontspannen lessen, want er zit geen directe druk achter. Het gaat niet om een cijfer op de korte termijn en er staan geen proefwerken gepland.

Gedreven
Wij van LiSalaam vinden het leuk om te zien dat deze leerlingen zo gedreven zijn en we zijn blij dat we ze – ondanks dat we geen officiële zomerschool hebben – kunnen helpen.

Plaats een reactie