Vrijwilliger bij Li Salaam; daar steek je wat van op!

Onze huiswerkklassen zijn erg gezellig. De leerlingen komen graag en dat maakt het leren bij Li Salaam leuk. Aan leerlingen in onze huiswerkklassen hebben we geen gebrek. Sterker nog; we hebben inmiddels een wachtlijst.

We staat bij Li Salaam daarom te springen om vrijwilligers. Mensen die onze leerlingen willen helpen met hun huiswerk of het bijspijkeren van een specifiek vak.
Je kunt bij ons al terecht vanaf een uurtje vrijwilligerswerk per week.

Vrijwillig docente Ada vertelt: “Ik ben zelf al heel lang vrijwilligster. Nog voordat Stichting Li Salaam bestond, hielp ik al kinderen én volwassenen met Nederlands, Engels, rekenen, begrijpend lezen etc.
Behalve dat het nuttig en nodig is, is het werk ook heel erg leuk. Het is geweldig om te zien hoe leerlingen vooruit gaan op school en opbloeien als ze de Nederlandse taal beter onder de knie hebben.

Als je niet in Nederland geboren bent en pas hier bent komen wonen op twaalfjarige leeftijd, dan is het voor jou veel moeilijker om Nederlands te leren spreken, schrijven en lezen dan voor een zusje dat nog maar drie jaar oud was toen ze naar Nederland kwam.
Hetzelfde geldt voor het opbouwen van een goede woordenschat als je thuis alleen maar de taal uit je moederland hoort.
In deze gevallen heb je extra hulp nodig. En ik ben blij dat ik die kan geven.

Daarnaast leer ik er zelf ook veel van. Ik leer over gastvrijheid in verschillende culturen, over feesten, gewoontes, eetgewoonten, recepten. En ook over het feit dat we eigenlijk allemaal willen dat onze kinderen goed terechtkomen. Een mooie leerschool dus voor beide partijen 😊

Contact
Kom je ons team vrijwilligers versterken? Mail ons op info@lisalaam.com voor meer informatie.

Portret van Ada door Joyce 30 augustus 2018

Plaats een reactie