Samen leren in een online wereld

Door de Corona maatregelen hebben onze activiteiten een andere manier van werken gekregen.
Veel van onze huiswerkbegeleiding verloopt online en we zien dat dat in de toekomst misschien wel een blijvende manier van werken is.

Tijdens het huiswerk maken, is het voor leerlingen makkelijk om een bericht via What’s app te sturen naar een van onze vrijwilligers. Er volgt dan snel antwoord waardoor de leerling verder kan werken.
Mocht het antwoord niet voldoende zijn om verder te kunnen, wordt er een video belafspraak gemaakt.
Ook als voorbereiding op een toets is dit een fijne manier van werken. Samen oefenen via een video verbinding werkt prima, omdat we onze schermen kunnen delen.
Zo heeft een leerlinge van het MBO een eerder behaalde onvoldoende (een 1) na onze videohulp herkanst en haalde ze een 6.

Ook biedt het online leren kansen om meer vrijwilligers voor onze stichting te laten werken.
Een leerling uit 2 VMBO kreeg bijvoorbeeld hulp van iemand (een Nederlandse) woonachtig in Australië bij het maken van een Engelstalige presentatie. Zonder online werkomgeving was dit niet mogelijk geweest.

Leerbedrijf JDB
Wat ook nog leuk is om te vertellen is dat het bedrijf JDB contact heeft gezocht met ons.
We merken dat een aantal VMBO leerlingen en jong volwassenen het lastig vindt om een juiste studierichting te kiezen. JDB is een leerbedrijf, waardoor tijdens de opleiding al ervaring kan worden opgedaan met het werkveld.

Met de tijd en omstandigheden ontwikkelen we weer nieuwe samenwerkingen en leermethodes. We zijn blij dat we op deze manier onze hulp kunnen blijven aanbieden.
Samen maken we leren leuk!