Qua(d)lity time

Naast het leren, is het ook belangrijk te ontspannen. In de afgelopen periode hebben onze leerlingen aan twee gezellige en educatieve uitjes deelgenomen; paard- en quad rijden!

Ponyrijden
Een groep kinderen tot 10 jaar mochten zich gaan vermaken in de stallen van Meers paardencentrum in Nieuw-Vennep. 

De eerste groep kinderen meldde zich wat eerder, omdat ze mochten helpen om de paarden klaar te maken voor de dag.

Onder begeleiding van de vrijwilligers mochten ze de paarden borstelen en opzadelen. De kinderen lieten zich daarbij niet afleiden door de sterke geur in de stal 😉

De tijd vloog voorbij en de tweede groep kinderen meldde zich. Samen mochten ze een ritje op de pony’s maken, waar ze zichtbaar van genoten.

Wij genoten met ze mee. Zo mooi om al die blije gezichtjes te zien. Het was een prachtige dag!

Quad rijden

De dag erna was het de beurt aan de kinderen boven de 10 jaar. Zij mochten gaan quad rijden in Spaarnwoude.
De dag begon regenachtig en er was een flinke storm op komst. Even was het de vraag of het door kon gaan, maar naarmate de ochtend verstreek begon het toch wat op te klaren. 

We hebben de activiteit door laten gaan en dat was maar goed ook. De deelnemers hebben zich niet af laten schrikken door de stortbuien die er af en toe toch nog voorbij kwamen.

Na aandachtig te hebben geluisterd naar de instructies was het tijd voor actie en werd de groep in tweeën verdeeld. 

Het eerste groepje bestond uit de kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Ze hadden goed geluisterd naar de instructies, want al flink crossend legden ze het parcours goed af.

De tweede groep bestond uit kinderen vanaf 13 jaar en die deden het ook fantastisch, waardoor er tijd was voor een extra rondje naar een uitdagender parcours in de duinen.
Een super gave race!

De kinderen vonden het geweldig en het uitje is zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen hebben er nog dagen over nagepraat. 

We vertrokken met de complimenten van de instructrice, die vond dat onze groep het geweldig had gedaan in vergelijking met andere groepen die ze eerder over de vloer had gehad die week. 

Trots op onze leerlingen!