Pluim voor Corry

Onze vrijwilligster Corry was 78 jaar toen ze voor het eerst bij Stichting Li Salaam les kwam geven voor de groep ‘Mooi Nederlands’. Tijdens een vakantie van vrijwilligster Petra nam zij de groep tijdelijk over.
Corry vond het werk zo leuk en de doelstelling (het goed onder de knie krijgen van de Nederlandse Taal) zo belangrijk dat ze besloot een training voor vrijwilligers te gaan volgen.
Ze volgde de ‘Basistraining taal voor het leven’.

Corry deed de cursus, omdat ze hoopte hiermee cursisten beter te kunnen helpen bij het leren van de Nederlandse Taal. Na afloop ontving Corry een certificaat.
Ze concludeerde dat ze vooral geleerd heeft om goed naar de cursisten te luisteren (tussen de regels valt zoveel meer te ontdekken), hoe je mensen in hun waarde laat, hoe je leerstof meerdere keren uitlegt en ook hoe je andere manieren van denken begrijpt.

Met alle kennis die Corry heeft opgedaan en het plezier die ze had in het lesgeven, kon ze niet meer thuis blijven zitten. Docente Petra en Corry besloten de cursus Mooi Nederlands op te gaan splitsen. Een uur theorie (van Petra) en een uur praktijk les van Corry. Dat bleek een goede combinatie. En zo kunnen ze elkaar ook opvangen bij uitval.

Wij zijn allemaal blij met en super trots op de inzet van Corry. Een dikke pluim voor haar dus!