“Een grote familie”

Li Salaam is een stichting die zich voor huiswerkbegeleiding richt op gezinnen met een laag inkomen.
Voor deze mensen is een ‘normaal’ huiswerk instituut niet te betalen.
Helaas is de gemeente de mening toegedaan dat er voldoende lokale gesubsidieerde huiswerkbegeleidingsmogelijkheden zijn en ontzeggen ze ons vanaf 2020 subsidie.
Wij vinden dit erg jammer, want we komen handen tekort om iedereen te kunnen helpen. Op onze wachtlijst staan inmiddels tien leerlingen. Vooral leerlingen uit het bijzonder onderwijs hebben dringend hulp nodig.

Familiegevoel
We proberen op allerlei mogelijke manieren toch hulp te bieden. Het familiegevoel binnen ons team helpt daarbij. Zo is een bevoegd docente toch vrijwilligster bij ons gebleven naast haar gevonden nieuwe baan.
Ook bood zich onlangs een nieuwe bevoegde docente bij ons aan als een opstap naar een nieuwe baan. Helemaal geweldig natuurlijk!
Dit bracht ons op het idee om bij aanmeldingen voor huiswerkbegeleiding te vragen naar de beroepen en achtergronden van de ouders. En dat pakte onlangs goed uit; er bleek een bevoegd docente wiskunde tussen te zitten.

Verder zijn er ouders die ons een handje helpen met het klaar zetten van tafels en stoelen en geeft een aantal ouders ons een hogere bijdrage dan het standaard lesgeld.
Ook helpen oudere leerlingen met opruimen.
“We zijn een grote familie die elkaar helpt en ondersteunt”, zei onze voorzitter onlangs. Dit geeft een fijn gevoel aan ons hele team.
We hopen dan ook dat dit familiegevoel ertoe leidt dat we onze missie ‘wij maken samen leren leuk!” nog heel lang kunnen blijven verwezenlijken.

Plaats een reactie