Ook docenten leren bij

Onze docenten zijn allemaal vrijwilligers. En ook zij leren graag. Om de kennis up-to-date te houden, is het fijn als er workshops of andere gelegenheden zijn waar we laagdrempelig terecht kunnen.
Onlangs was er zo’n gelegenheid; vanuit uitgeverij Deviant werd een gratis workshop gegeven aan onze docenten.

Deviant geeft onder andere educatieve reken- en taalboeken uit voor scholen. Deze boeken zijn heel duidelijk. Wat vernieuwend is voor ons, is dat er voor bijvoorbeeld leerlingen van het VMBO een A-lijn is die ze kunnen volgen als ze moeite hebben met rekenen. De moeilijke teksten worden er dan uitgelaten en ook mogen ze bijvoorbeeld een boekje met tafels gebruiken en/of een rekenmachine.
Deze leerlingen volgen een beroepsopleiding en daar is beroepsgericht rekenen en taal belangrijk.
Dit geldt ook voor volwassenen die een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) volgen of voor statushouders die een doelgericht MBO niveau 1 of 2 doen. Een methode die dus goed toepasbaar is voor onze deelnemers.
Hiernaast hebben alle docenten nu een account gekregen, waarmee ze oefentoetsen en niveau-testen kunnen uitprinten. Dit is fijn, omdat onze ervaring is dat het werken met pen en papier voor een aantal van onze leerlingen het beste uitpakt.

We willen uitgeverij Deviant bedanken voor deze leerzame workshop!