Stichting Li Salaam; méér dan samen leren

Onze huiswerkbegeleiding verloopt gezien de Corona situatie nog steeds via de digitale weg; via What’s app, Skype, Zoom of Teams. Dit leidt er meestal toe dat er 1 op 1 gewerkt wordt en dat vinden de meeste leerlingen ook erg prettig.
De leerlingen sturen de vragen of opgaves waar ze niet uitkomen en de docent stuurt een uitleg terug waarmee ze meestal weer verder kunnen. Extra uitleg via een video verbinding kan ook.
Dit loopt voor beide partijen erg goed.

“Ik zie het niet meer zitten”
Wat we wel merken is dat leerlingen vaak vastlopen in andere dingen. Bijvoorbeeld: “Ik zie het niet meer zitten” of “ik wil dit jaar over of slagen, maar zit zelf in de knoop”. Het zijn ook voor kinderen pittige tijden.
Gelukkig gaat de samenwerking met Stichting Meerwaarde steeds beter om met deze vragen terecht te kunnen. De jongeren krijgen via Meerwaarde een coach toegewezen. Deze coach gaat samen met de leerlingen aan de slag om te kijken waar ze tegenaan lopen en lijnen uitzetten hoe ze verder kunnen gaan.

Li Salaam heeft inmiddels een stevig netwerk opgebouwd van instanties en personen waar we leerlingen met dit soort problemen naar toe kunnen verwijzen.
Uiteindelijk bieden we niet alleen de helpende hand met leren, maar ook voor mentale of andere problemen en vraagstukken. Een stabiele basis vormt ons inziens de goede weg naar de toekomst.