Het Taalhuis

Alle organisaties die taallessen voor volwassenen verzorgen, zijn ondergebracht bij het Taalhuis.
Li Salaam is ook een partner van het Taalhuis. 
“Zo vertegenwoordig ik onze organisatie daar in de projectgroep. We vergaderen regelmatig en organiseren samen allerlei evenementen, zoals de zomeractiviteiten en de dag van “Lezen en Schrijven”, aldus vrijwilligster Petra Visser.
“Leuk om als Li Salaam een bijdrage te kunnen leveren aan het geheel.”

Feest
Bij het Taalhuis gebeurt er veel. Ze verwijzen mensen die een taalvraag hebben en in de bibliotheek bij de balie komen.
De organisatie is sinds kort gecertificeerd en ze bestaat vijf jaar. Tijd voor een feestje dus.

Op 22 maart jl. was het zover; op het grote podium van Pier K werden de activiteiten van het Taalhuis gepresenteerd. Er waren veel toeschouwers van allerlei organisaties.
Van Li Salaam was Claudia – vrijwilligster van onze huiswerkklas – afgevaardigde.
Onze bijdrage aan de bijeenkomst was een verkorte versie van wat wij tijdens de dag van de alfabetisering hebben gedaan; de workshop:  “Lezen kan leuk zijn.”

De tekst van het liedje “Kom van het dak af!” stond groot geprojecteerd op het scherm. De aanwezigen moesten de tekst mee lezen, terwijl de muziek te horen was.
De zaal zocht de antwoorden van de gestelde vragen op in de tekst. Er waren veel Nederlanders in de zaal die prima konden lezen, want aan het eind kon bijna iedereen voor zichzelf klappen, omdat ze alle vragen goed hadden beantwoord.

Na een praatje van de wethouder en het afscheid van Roelof en Leonie, sloten we af met het lied “Tulpen uit Amsterdam”. Dat kwam ook uit onze workshop.

Na afloop werd er nog nagepraat in de grote zaal van de Duycker onder het genot van een drankje.
Het was een geslaagd feest!