Het voordeel van online bijles

In deze Corona-quarantaine tijd gaat huiswerkbegeleiding geven anders dan normaal.
Onze leerlingen moeten thuis leren en huiswerk maken en ook onze begeleiding verloopt op dit moment online. Niet voor iedereen even gemakkelijk, maar we doen ons best.
Een bijkomend voordeel in deze situatie is dat hulp op afstand betekent dat fysieke afstanden ook worden weggenomen; vanuit elk deel van Nederland kan online begeleiding bij het leren worden gegeven. Student Floris vond onze stichting via internet en bood ons zijn (vrijwillige) hulp aan.
Lees hieronder zijn verhaal en die van onze HAVO-leerlinge Camillia.

Mijn naam is Floris (24) en ik ben een master student aan de TU Delft. Sinds kort geef ik bijles bij Li Salaam. Bijles geven leek me al langer leuk maar de Corona uitbraak gaf me het laatste zetje om het ook daadwerkelijk te gaan doen.
Door de crisis is er nu vanzelfsprekend meer behoefte aan extra begeleiding en bijles helpt hierin mee om leerachterstanden te beperken. Helaas vallen kinderen die niet terecht kunnen bij commerciële huiswerkinstituten buiten de boot. Dit terwijl deze kinderen, juist nu, gebaat zijn bij begeleiding, omdat hun ouders deze vaak niet kunnen bieden. Vandaar dat ik gekozen heb voor Li Salaam, een stichting die juist bedoeld is voor deze groep. De begeleiding gaat nu via Skype, wat tot nu toe erg goed werkt. Bovendien neemt Skype de eventuele drempel van het reizen weg. Hierdoor kan je nu vanuit heel Nederland bijles geven. Dus ik zou zeggen, mocht je geïnteresseerd zijn in bijles geven, meld je aan!

Ik ben Camilla. Ik ben 14 jaar en ik ga een stukje schrijven in deze quarantaine situatie.
Voor het Corona virus uitbrak, ging ik elke woensdag en vrijdag naar bijles. Daar kreeg ik les in verschillende vakken. Zo kreeg ik hulp bij Frans, wiskunde, Engels en Duits. Nu we met z’n allen in quarantaine zitten is er een alternatief gevonden; bijles via Skype.
Met de hulp van Floris, een hoogopgeleide aan de universiteit, krijg ik begeleiding bij de vakken aardrijkskunde, natuurkunde en wiskunde. Ik heb er veel aan aangezien de vaste docenten van school niet altijd beschikbaar zijn. Ik vind het een top initiatief. Zo blijf ik bij en krijg ik de stof die ik nodig heb.